maanantai 15. huhtikuuta 2024

Käräjäoikeus 25.11.2014



                         Käräjäoikeus

Menimme aamulla klo 8.15 Tikkurilan käräjäoikeuteen. Ensin me menimme turvatarkastuksen läpi, josta siirryimme yläaulaan. Yläaulassa odotimme meidän opasta.







Kun oppaame tuli, niin hän vei meidät istuntosaliin, jossa hän kertoi meille miten oikeudenkäynti etenee ja kuinka salissa kuuluu käyttäytyä. Hän kertoi meille myös mitä syyttäjä, tuomari, asianomainen ja kantaja tekevät. Tässä kuva istuntosalista.




Seuraavaksi oppaamme katsoi meille sopivan oikeudenkäynnin, jota voimme mennä seuraamaan. 

Menimme tapausta, joka oli törkeä liikenteen vaarantaminen. Syytetyllä ei ollut asianajajaa, eikä ketään muuta tukihenkilöä, hän oli yksin. 

Tapaus oli tapahtunut joulukuussa 2013 Tammistossa 
Valimotien risteyksessä, jossa syytetty oli kääntymässä risteyksessä, jossa loisti samaan aikaan ajajalle vihreät ja jalankulkijalle vihreät valot. 
Tästä seurasi tapaus, jossa syytetty ajoi kantajan päälle, josta kantaja lensi konepellille ja hänelle tuli luunmurtuma jalkaan. 
Kantaja veti asian oikeuteen, jossa syytetty myönsi kaiken suoraan.Syyttäjä halusi seurauksista kolmen kuukauden ajokiellon ja todella tuntuvat sakot. 
Sitten tuomari pyysi meidän ulos salista, jolloin tuomari alkoi käsitellä tapausta. 
Kun tuomari pyysi meidät takaisin sai syytetty rangaistukseksi 1740euron sakot. Jos syytetty ei maksa sakkorangaistusta,niin hän joutuu vankilaan 3 päiväsakkoa=1 päivä vankilassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti