maanantai 15. huhtikuuta 2024

Kiusattu 28.10.2015

KIUSATTU


Koulussa katsoimme Youtubesta lyhytelokuvan nimeltä kiusattu. Elokuvassa näytettiin, kuinka kiusaaminen voi vaikuttaa ja kuinka rankkaa se on. Elokuva oli realistinen ja muokkaukset ja leikkaukset oli tehty hyvin. 

Elokuvassa kuvattiin tyttöä, jonka entinen paras kaveri meni ylä-asteelle ja sai uudet kaverit, jonka myötä myös käytös muuttui.


Elokuvan alussa näytettiin, kuinka kaksi tyttöä olivat lastentarha-ajoista olleet ala-asteelle asti parhaita kavereita, he olivat erottamattomat. Kun tuli aika, että ylä-aste lähestyi, he sopivat, että vaikka toinen heistä meneekin ylä-asteelle he pysyisivät kuitenkin parhaina kavereina ikuisesti.

Asia ei kuitenkaan mennyt sovitusti. Tummatukkainen tyttö sai uudet kaverit ja muuttui. Tyttö rupesi polttamaan tupakkaa ja joka viikonloppu juomaan ja lisäksi hän myös kiroili paljon. Vaaleatukkainen tyttö ei tehnyt mitään pahoja ja kävi koulun niinkuin se pitikin, mutta tummatukkainen tyttö uusien kavereiden myötä alkoi kiusaamaan tätä toista, he haukkuivat ja löivät häntä. 

Kun tätä kiusaamista oli jatkunut tarpeeksi pitkään, niin hänelle riitti. Hän ei ollut kertonut siitä kenellekkään koska halusi suojella tätä kiusaajaa, olihan se hänen entinen paraskaveri eikä hän halunnut hänelle enää yhtään enempää ongelmia. 

Hän yritti itsemurhaa menemällä autotalliin, käynnistämällä autoja ja niin painoi kaasupoljinta, että savua oli tarpeeksi. Sitten hän avasi auton ikkunan ja hengitti savua. Nopeasti tytöltä lähti taju. Veli oli kotona, mutta ei tajunnut mitään, kunnes hän kävi jääkaapilla. Jääkaapin ovessa oli lappu äidiltä, "Joose, muista viedä roskat ja tyhjentää astianpesukone - äiti" Joose sitten lähti viemään roskia ja huomasi autotallista tulleen savun. Äkkiä hän sinne juoksi ja pelasti siskonsa hengen. 

Seuraavana päivänä keittiön pöydälle oli jätetty lappu. Lappussa oli hyvästit tytöltä. Tyttö oli lähtenyt kotoa ulkomaille, sillä hänen tarvitsi vain vaihtaa maisemia joksikin aikaa. Elokuvan alussa näytettiin, kuinka tyttö oli tullut takaisn. Pari vuotta oli kulunut. Muutaman päivän jälkeen, kun vaalea tyttö oli tullut kotiin takaisin tummatukkainen tyttö istui keittiönpöydän äärellä. He saivat sovittua asiat ja heistä tuli taas parhaita kavereita. Tummatukkaisella tytöllä oli ollut kotiasiat niin huonosti, että sen takia hän oli käyttäytynyt niin ilkeästi.


Minun itseni mielestä lyhyt elokuva oli hyvä, koskettava ja realistinen. Antaisin arvosanaksi 9, kun en kuitenkaan usko, että pitkän kiusaamisen jälkeen vain päivässä voi antaa anteeksi.
Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti