maanantai 15. huhtikuuta 2024

Venereissu 27.8.2015

Luokka saapuu Vuosaareen
Kouluun meidän piti tulla klo 8.50. Satamaan lähdettiin klo 9.15. Aluksi kapteeni Jari kertoi, kuinka vesillä on oltava: säännöistä, vesiliikenteestä, VHF-radiosta,  merimerkeistä ja -kartoista.
Sitten, kun olimme satamassa,  niin irroitimme veneen laiturista ja lähdimme kohti Kökarin saarta. Mutta me emme päässeet saareen, koska laiturin päässä oli jo kiinnitettynä toinen vene. Olisimme joutuneet kiinnittymään toiselle puolelle laituria, mutta se ei olisi onnistunut, koska vesi oli liian matalalla
Se ei haitannut; kiertelimme Vuosaaren Aurinkolahdella ja kapteenimme Jari  kertoi sodanaikaisista hylyistä mitä meren pohjassa oli; lentokoneista ja laivoista. Sitten hän kertoi myös laitesukelluksesta, johon hänellä on koulutus ja hän kertoi myös, mihin hylkyihin hän oli sukeltanut näillä tienoilla. Hän lupasi, että mekin voisimme osallistua hänen pitämiin koulutuksiin. 
Opettajamme Juha pyysi, että seuraisimme saarien puustoa ja kasvillisuutta; millaista se on.
Merellä näimme merimetsoja ja lisäksi kapteenimme Jari kertoi, että hän oli monta kertaa tällä seuduilla Itämeren harmaahylkeitä. Yritimme katsella koko ajan ympärillemme, jos olisimme vaikka nähneet niitä. Mutta emme nähneet niitä. Ihan kiva reissu oli vaikka emme saareen päässeet.
Tim saa opastusta pelastusliivien käytöstä
Vuorostaan Jiri saa opastusta

Merikapteeni Santtu ohjaa

Sitten merikapteeni Tim saa Jarin neuvoja 


Seawind saapui Vuosaareen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti