maanantai 15. huhtikuuta 2024

Kiipeily 23.9.2015


Tytöt sovittelevat valjaita

Olimme liikuntatunnin  Tapanilan Erällä kiipeilemässä. Menimme sinne luokan kanssa Leinelän asemalta junalla ja loppumatkan kävelimme. Saimme hyvän ohjeistuksen paikan päällä valjaiden laittoon, kiipeilyyn ja alastuloon. 

Laitoimme valjaat päälle ja rupesimme kiipeilemään. Seiniä oli eri kokoisia, korkeita, matalia ja vaakatasossa olevia. Seinissä oli eri muotoisia, kokoisia ja värisiä kiinnikkeitä joita pitkin kiipeiltiin. Sai itse valita värin ja niiden mukaan sitten kiipeiltiin. Seinissä oli lappuja joissa luki värien vaikeusasteet. Esim. punainen oli vaikea eli niitä oli harvassa kohdassa ja ne olivat pienemmän  kokoisia. Alas seinältä tultiin niin, että jaloilla ponnistettiin seinästä vauhtia ja nojattiin taaksepäin jolloinka vaijeri laski meidät hiljattain. Kiipeily aikaa oli n.60 minuttia. 

Näytti ainakin siltä että kaikilla olisi ollut kivaa. Monen mielestä alastulo oli pelottavin osa, sillä alhaalta katsottuna seinä ei ollut korkea, ylhäältä katsottuna seinä taas oli paljon korkeampi miltä se oli alhaalta katsottuna näyttänyt. Kiipeilyssä piti olla myös siihen kuuluvat kengät mitkä saimme lainaan paikanpäältä. Kun kiipeilyaika loppui pakkasimme tavarat ja lähdimme  kävelemään takaisin asemalle. Koulupäivä loppu siihen ja junasta sai jatkaa matkaa omien menojen mukaan. 
Ohjaaja neuvoo 
Tim kiipeää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti